css button by Css3Menu.com

Nieuwsverslag rond A-nestje
Op deze pagina, telkens bovenaan aangevuld (dus oudste verslag onderaan) in twee kolommen het nieuws rondom het A-nestje Met verwijzigen naar andere pagina's en gelardeerd met enkele foto's,

eerste (nieuwste) kolom

Tweede (oudste) kolom)

6 juni: het album van onze wandeling in Chaam staat online

3 juni: nieuwe fotos van Aaron en Asja!

22 mei: Amie haalt eerste plaats in de puppyklasse van haar leeftijdgenoten teven en reuen op de DHCN show. Foto's en oorkonde vind je hier.

In de tweede week van april ontmoetten Diva en Arko samen met Amie en Ushi, Asja tijdens de vakantie in Texel. Geniet mee van het album

16 april wandelden wij weer eens met de DHCN

10 april, eigenlijk wat laat, maar we hebben het voorjaar maar weer eens op de achtergrond gezet! Op de pagina van Asja ook een voorjaarsfoto!

20 maart wandelden we met Aaron en Diva kijk maar in het album op Aaron

18 maart: weer een paar foto's van Asja op haar pagina

6 maart: wandeling tussen Katwijk en Noordwijk met de DHCN georganiseerd door Maj.

15 februari: weer een nieuwe fokker binnen onze DHCN op de linkenpagina! En een nieuwe foto van Aaron!

12 februari: weer twee prachtige foto's van Asja! Het aantal fokkers voor de DHCN breidt zich uit. Kijk maar eens op de linkenpagina

6 februari: wandeling Leenderheide van de DHCN

30 januari 2011: bijna een week op Texel geweest, op bezoek bij Asja en uiteraard veel gewandeld. kijk maar bij Asja naar het fotoalbum.

16 janauri 2011: weer wat foto's bij Asja op de pagina, en er zijn wat nieuwe linken toegevoegd op de linkenpagina

27 december 2010: nog steeds sneeuw kijk maar in het nieuwe album van Aaron, en zie op Asja's pagina hoe zij groeit!

19 december: wat een sneeuw is er gevallen. Voor het album van de 16e week kijk maar op mijn fotopagina (Amie) Daar staan een nieuw album en nog wat losse foto's van mij.

28 november: het seizoen is wat veranderd en Amie is samen met Diva op de achtergrond te zien!

27 november 2010: de eerste sneeuw van het seizoen hier, en een wandeling met Amie en Aaron samen in plantloon begeleid door Fellow van Kirsten (broertje van Diva)

26 november 2010: weer wat fotootjes van onze Asja en Aaron

24 november 2010 De wandelagenda voor 2011 is gepubliceerd. Bij Asja zijn nog wat extra foto's geplaatst. Ook is er weer een wandelalbum van Amie

14 november 2010: Amie haar eerste officiele wandeling

13 november 2010: Aaron heeft weer extra foto's op zijn pagina

11 november 2010: weer portretje bij amie, en enkele fotos bij Asja!

6 november 2010: ja het heeft even geduurd voordat we weer met nieuws kwamen, maar ik heb het dan ook verselijk druk gehad! Bij de f-jes is Fleur ook toegevoegd. 8 van de negen hondjes uit het f-nest hebben nu een foto bij ons op de site.

Ook zijn er wat foto's toegevoegd bij de pagina's van Asja en Aaron, Kijk maar eens.

Amie heeft ook een album en portretje

29 oktober 2010: het is wel een beetje stil hier in huis. Amie en Diva hebben de nodige strubbelingen. Diva moet optreden als speelkamaraadje, en af en toe weer moeder zijn. Best lastig. De eerste foto's uit Texel en Waalwijk staan op de pagina's van Aaron en Asja. Klik daarvoor op de nieuwe naam (rechts van de "doopnaam") en de pagina met foto's wordt zichtbaar.

27 oktober 2010: Amanday/Aaron is ook met haar baasjes meegegaan. Niet zo ver weg als haar zusje: ze blijft ook in Waalwijk wonen. Ze gaat zelfs samen met Amie op puppycursus, dus zult u nog op de site kunnen volgen! Album van afscheid.

diva

nog even knuffelen voor vertrek

diva

statieportretje

diva

Dag lieve pup Amanday/Aaron we hebben 8 weken van je genoten, en blijven je volgen en zien met je nieuwe baasje(s)!

26 oktober 2010: een nieuw album: ze groeien maar door! Vandaag hebben we afscheid genomen van Anique/Asja. Zij gaat in Texel wonen. We zullen haar volgen, en op de site ook toegezonden foto's plaatsen.

diva

nog een keer een laatste knuffel van het vrouwtje: je gaat naar een leuk gezin en we komen je opzoeken hoor!

diva

klaar voor vertrek

diva

Dag lieve pup Anique/Asja, heel veel succes en plezier op Texel!

24 oktober 2010: weer een nieuw album van de laatste twee dagen, en Arko is samen met de pupkopers op bezoek geweest. Een hele happening waar van in dit album het verslag.

22 oktober 2010: weer nieuw album en nog een album van onze uitstap naar de stad

we zijn drie jaar! gefeliciteerd F-jes en Diva!

Overigens is Eamon blauwgenvrij net zoals Diva: dat gen wordt dus niet doorgegeven aan de volgende generaties.

20 oktober: de portretjes Amanday, Anique en Arlette zijn weer geplaatst. De andere albums volgen nog.

16 oktober 2010: foto's maken blijft leuk, en de puppen ontwikkelen zich prima. Ook de puppytest is vandaag afgenomen, en we hebben weer een ritje in de auto met ze gemaakt. Kijk maar weer in het album en het album puppytest. Ook zijn nu de roepnamen bekend: Amanday gaat Aaron heten, Anique gaat Asja heten, en Arlette Amie.

13 oktober 2010: weer een album en portretjes op A-nest, Amanday, Anique en Arlette!

10 oktober: ook zo genoten van het weer: nou wij wel!

8 oktober 2010: wat een weertje deze week. Baasje moest hard werken dus zijn onze foto's pas nu te zien op A-nest, Amanday, Anique en Arlette! Wij zijn voor het eerst naar buiten geweest, maar dan ook bijna iedere dag. Groeien doen we nog steeds van de moedermelk nu aangevuld met de puppypap, en al wat vlees! Ook zijn we weer ontwormd. Lekker spul, maar achteraf voelden we ons toch een beetje minder. Het vrouwtje is al bezig met de zindelijkheidstraining: we weten al redelijk goed waar die kranten voor dienen: niet om op te eten... Ze worden ook heel vaak ververst. Hebben we af en toe wat nieuws te lezen. nou ga maar snel in onze albums kijken. Lebbertjes !

29 september 2010: het gaat heel goed met de puppen. Ze zitten nu rond de 3 kg! Op de bekende plekken staan weer nieuwe albums! A-Nest, Amanday, Anique en Arlette!

26 september 2010: ze worden stees leuker om naar te kijken album op A-nest

24 september 2010: alweer een album: kijk eens hoe leuk ze spelen via de A-nest pagina

22 september 2010: begin 4e week al weer portretjes op de pagina's van de puppen en opnieuw een album van het nest. Primeur: de eerste eigen stapjes buiten de nestkist! Amanday, Anique en Arlette

19 september 2010: eindelijk weer tijd gehad om foto's te plaatsen. Kijk maar op de puppagina's van Amanday, Anique en Arlette en voor het het nest op A-nest

15 september 2010: het groeit nog steeds als kool, Diva doet het prima, en weer weekportretjes op de bladzijden van de pups, en een nieuw album van rondom het A-nest!

13 september 2010: een eerste blik in de wereld!

diva

12 september 2010: weer wat nieuwe fotos in het album onder A-nest

10 september 2010: De eerste wankele stapjes zijn gezet door de Dames.
Heertje blijft nog liever lui. Wat wil je ook met dat gewicht...
Vandaag is Arlette weer zwaarder dan Anique. De dames wisselen het een beetje af.
Maar dat ze groeien als kool moge duidelijk zijn. Het gewicht is te vinden onder de portretjes.
Diva doet het als moeder helemaal super. Ze ligt nog steeds bijna continu in de werpkist. Ze poetst ook heel wat af. De pups zijn heel tevreden en maken nog steeds heerlijk knusse geluidjes. Overigens: inmiddels is heertje ook op de pootjes gaan staan!

8 september 2010: nu een week oud en al rond de 1000 gram! Nieuwe portretfotos op de puppenpaginas Amanday, Anique, Arlette

7 september 2010: de pups groeien fantastisch! Volg de ontwikelingen op onze pagina's bij het A-nest

1 september 2010.

Er zijn 3 prachtige, heerlijk zoemende puppenkinders geboren.

De eerste pup was zwaar voor Diva. Alleen het kopje werd geboren en Diva had geen echte persweeën. Zo'n 10 minuten later kwam de rest van de pup dan eindelijk. Maj heeft het leven er in geblazen. De eerste pup die zou moeilijk ter wereld gaan komen......we wisten het via dromen......vandaar dat Maj ook liever een dag eerder bij ons was. Ze wist dat ze bij de 1e geboorte nodig was. Die dag eerder zijn een paar dagen geworden. Het was super gezellig. Maj, je bent een kanjer !!! Hartstikke bedankt voor alles !!!

De eerste pup is geboren op onze leren bank terwijl Diva met haar bal in de bek de weeën op lag te vangen. Hoi, eindelijk gaat het nieuwe bankstel er dan van komen, haha. Deze eerste is om 5 over 8 geboren en is een reu. Hij heeft de naam Amanday gekregen wat "mooie dag" betekent. Want dat was het vandaag, 1 september, mooi, zonnig en 's ochtends vroeg geboren.

Om 9 uur begonnen de volgende weeën en iets voor half 10 werd pup 2 geboren in stuitligging en met 2 persweeén later pup 3. Beiden zijn teefjes. Deze krijgen de naam Anique (lieflijk) en Arlette (krijgshaftig) Pup 3 hielp pup 2 namelijk op de wereld te komen doordat die er zo snel achter zat. Pup 2 is onze "lichtgewicht" met 440 gram. De reu weegt 505 gram en de 2e teef 507 gram.

Ik denk dat ik een cd uit ga brengen met de meest prachtige liedjes die ze zingen. Wat een heerlijk geluid om naar te luisteren.

Wat een rijkdom, 3 gezonde puppen. Zien jullie me straks al lopen met 3 kleintjes overal achter me aan. Dat kan ik natuurlijk makkelijk doen met maar 3 puppen. Die hoeven niet altijd achter de tralies van de puppyren.

 

1 september 2010. Het is bij drie gebleven...

We hadden zo gehoopt op meer, het is vooral heel vervelend dat we zo veel mensen teleur moeten stellen. Uiteindelijk hebben we maar twee pups te vergeven. We hopen dat de mensen die we niet blij kunnen maken met een pup snel een leuke huisgenoot elders vinden. Misschien dat we volgend jaar nog een nestje met Diva doen.

De drie pups zijn gezond (vanmiddag door de dierenarts gezien), en ook Diva heeft de bevalling goed doorstaan.

De geboorte: vanmorgen om acht uur had Diva weeen, en binnen 10 minuten was de eerste pup geboren. Rond 9 uur volgde nummer twee, en binnen 10 minuten daarna de derde. De eerste was een reu, de tweede en derde zijn teefjes. Daarna kwam er geen pup meer, en laat in de middag is middels een foto bij de dierenarts duidelijk geworden dat er echt geen pups meer kwamen

Wij zijn heel dankbaar voor de hulp van Maj. Het was een heel emotionele, maar mooie dag. Gek genoeg horen we op dit moment vaker van kleine nestjes, en zelfs van mislukte dekkingen. Wij zijn heel blij met onze drie gezonde pups, en gaan nu beginnen met de opvoeding.

Iedereen bedankt voor de belangstelling. Ellen en Peter.

 

1 september 8.05 uur is Diva's eerste pup geboren! Inmiddels zijn er 3 (om 9.45 uur) Wij zijn druk bezig: dus foto's volgen later!

 

31 augustus:

Nog steeds niets maar wel veel acties van Diva die de komst van het nestje aankondigen. Wij hebben geduld ... want wat moeten we anders ...

diva

je kunt de dikke buik wel goed zien zo!

diva

Hier wil ik mijn puppen op de wereld zetten, maar vindt het vrouwtje dat wel OK?

diva

En als het niets wordt is Coco mijn pup ...

diva

Mijn bench: ook hier heb ik al de boel omgewoeld. Wat hormonen al niet doen..

30 augustus:

Maj van kennel Angel of Wassenaer is gisteravond al gekomen om ons te helpen bij de aanstaande bevalling van Diva. 
Diva houdt de gemoederen goed bezig. Ze heeft nu 2 dagen eigenlijk niet echt meer gegeten. Ze voelt zich duidelijk niet lekker. Ze is heel rustig. Slaapt gigantisch veel.......totdat de tuindeuren open gaan. Dan vergeet ze gewoon dat ze puppen bij zich draagt. Elk stokje is weer heel leuk om mee te spelen. Ze heeft vandaag op 2 plaatsen in de tuin een gat gegraven. Ook is ze een paar keer in de werpkist geweest en heeft daar ook 1 x een beetje gegraven. Graag allemaal nu even mee duimen dat Diva snel verlost mag worden.
diva
Wordt vervolgd 

28 augustus: Alhoewel Diva een dip in haar temperatuur heeft gehad (duidt meestal op inleiding bevalling) blijft ze even fris meelopen in het bos. Spelen, energie kwijtraken: het is allemaal nog niet veranderd. Zouden ze vandaag toch komen?

diva

Na het wandelen is het goed uitrusten met een bot van Maj en Ton gekregen. Het wordt nog steeds lekker opgeknabbeld.

diva

25 augustus:

De laatste loodjes.....
Diva is de ene dag veel fitter dan de andere dag. De ene dag loopt ze nog 3 kwartier mee te wandelen om een andere dag eigenlijk niet uit de buurt van ons huis te willen. Soms is ze de weg even kwijt en loopt dan een verkeerde straat in om dan vervolgens hijgend stil te gaan staan. Ook komt het voor dat onze dame naar de hoek van de straat loopt om daar een plas te doen, daarna loopt ze terug richting huis maar bedenkt dan ineens dat ze nog even terug moet om te poepen.

De afgelopen 2 dagen heeft ze erg goed mee gewandeld in het bos,

divazowel de ochtend- als de middagwandeling. Ook rent ze dan nog graag achter een dennenappel of stokje aan die we een enkele keer een heel klein stukje gooien.diva 

diva

Ook eet ze de afgelopen twee dagen weer erg goed maar ze wil 's ochtends niet meer eten dus die ochtendmaaltijd eet ze ook 's middags en die maaltijd wil ze alleen maar uit mijn hand eten. De dagen daarvoor had ze veel last van misselijkheid.
Diva heeft nu ook interesse in de borders in onze tuin en dan vooral achterlangs de coniferen, waar we haar niet kunnen zien. Ze komt wel meteen als we haar roepen en de poten zijn ook nog steeds schoon gebleven dus ze zal nog geen gat gegraven hebben. 

diva

Verder ligt ze veel te hijgen doordat ze het warm heeft.

Wij temperaturen haar nu 2 x daags en dit gaat zonder problemen.

Alles staat klaar voor de bevalling en Diva gaat af en toe even in de werpkist kijken. Het is nu aftellen geblazen.

diva

21 augustus 2010: Diva groeit en groeit en groeit: er is ongeveer 7 kilo bijgekomen!. Het zeil is onder de werpkist geplaatst, en de puppyren heeft voor proef even opgestaan!

diva

15 augustus 2010: We mogen de werpkist van Maj lenen: deze is inmiddels geplaatst in de woonkamer!

diva

14 augustus 2010: Diva laat zich verwennen: vrouwtje laat haar uit de hand eten!

diva

diva

13 augustus 2010: Vandaag definitef aan de hand van uitslag bepaald: Diva heeft het blauwgen niet geerfd van haar ouders. Puppen kunnen dus van haar niet het blauwgen krijgen. Zie voor het testresultaat onder wie is Diva

27 juli 2010: Vandaag is Diva bij de dierenarts geweest voor een echo. Wat vroeg, maar we wilden het weten! Resultaat: Diva is Drachtig. We hebben er voor gekozen Diva niet te scheren en op de rug te leggen, maar gewoon staand de echo te maken. Er zijn in ieder geval enkele vruchjes te zien op de echo. Verder wachten we af wat de natuur ons gaat bieden. Een glaasje champagne maakte het feestje compleet.

juli 2010: Hoera, met zachtheid en respect heeft Arko onze Diva gedekt!

Op 18 juni is Diva weer loops geworden. Afgelopen week zijn we een aantal keren bij Arko geweest en nu mogen we gaan duimen dat we over 8 weken gezonde en mooie puppen gaan krijgen! Het was een waar feest om deze twee tortelduifjes samen te zien! Zoals verwacht zijn ze een echt liefdeskoppel. We hebben dan ook genoten van hun samenspel!
En nu begint de spannende tijd van afwachten.......

13 juni: op bezoek bij Arko: foto's

7 juni: zusje Floor ook bij de F-jes!

6 juni: heerlijk wandelen in de Soesterduinen.

19 mei: Diva mee op vakantie in Fiesch: Foto's!

9 mei 2010: Weer eens een wandeling, met de NODHV deze keer in Chaam. Foto's!

7 mei 2010: We hebben toestemming voor de dekking met Arko! Nu nog wachten op Diva's loopsheid (te verwachten in juni). Als de natuur met ons meewerkt zal Diva's eerste nestje tussen half en eind augustus te verwachten zijn!

1 mei 2010: Eindelijk hebben we Diva's partner gevonden!

24 april 2010: Diva wordt 4e in de open klasse teven op de NODHV show. Wij zijn heel blij met het resultaat! Overigens deed broertje Eamon het ook heel goed: hij werd 3e! Kijk hier naar foto's van de show