css button by Css3Menu.com

Nieuwsverslag B-nestl

In de aanloop naar en tijdens het B-nestje hielden we het onderstaand verslag bij

Tweede deel van juni 2011 tot november 2011

6 november: de laatste twee zijn vandaag uitgevlogen: Diva's nestje is leeg, verlaten, we missen ze allemaal! Maar weten dat ze allemaal goed terecht zijn gekomen. Het album vertrek is nu compleet. Overigens sorry voor de tiepvouten. We willen iedereen danken voor de belangstelling, de hulp, de cadeaus en het medeleven wat we gehad hebben tijdens deze voor ons drukke, zware, maar zeker ook mooie tijd. We hebben genoten van ons/Diva's Nestje! Vandaag het laatste Album

5 november: met de 4 pups zijn we op bezoek geweest bij Trix. Ook het bos werd weer eens aangedaan. Ook vandaag weer twee pups vertrokken zie hierboven. Nog een klein albumpje van alle wederwaardigheden vandaag

3 en 4 november: weer een albumpje voor deze dagen: langzaam vertrekken de pups een na de ander, wat in beeld te zien is in bovenstaand album. Bij de portretpagina's van de puppen is nog de conclusietest van de puppytester toegevoegd. Om nog even te lezen. Tenslotte ook nog een album van gisteren en vandaag. Ook zijn er weer fotos toegevoegd op de eigen thuispagina's. Kijken!

1 en 2 november: wat een mooi weer was het tijdens de socialisatiedag! wij zijn naar het centrum geweest, in de dierenzaak (met dank voor de snoepzakjes!) en in het winkelgebied hebben we rondgelopen. Ook vliegen de eerste puppen nu uit, na vandaag zijn we nog met zijn zessen. Enfin kijk maar weer in het album van de laatse twee dagen.

Ook is de website geheel veranderd. Naast de geboortenamen zijn de kleurtjes veranderd in de roepnamen. Ook hierachter zit een pagina, die we graag willen vullen met wederwaardigheden en foto's! De eerste foto's staan bij Hailey al op haar pagina!

Ook van Aaron hebben we een paar foto's ontvangen. Kijk maar op zijn pagina.

31 oktober

Na een betrekkelijk rustige nacht (er is alleen wat geblaft samen met Amie) was er vanochtend HONGER! Alle stonden te roepen vanachter het hekje, en het eten ging er zeer vlot in.

Nu nog aansterken door wat extra voeding!

Vanmiddag weer eens naar het bos, en vanavond weer een poging gedaan om portretjes te maken. Kijk maar in het album of dat ook gelukt is...

a

a

30 oktober: na een lange nacht (met een extra uurtje!) zijn de pups weer aan de beterende hand. Vanmiddag waren ook bij de laatste zieke er weer gewone uitwerpselen. Er is veel gespeeld, kortom weer een albumpje, deze keer met op het eind een filmpje, waarvoor het de eerste keer wel lang duurt voordat het start.

a 29 oktober: inderdaad een dagje overgeslagen: we hebben een ziekenboeg thuis dus is de lang verwachte socialisatie dag niet doorgegaan. Juist nu het zo mooi weer was. De puppen zijn na elkaar ziek geworden/geweest, en we hebben een nacht bij het nest doorgebracht. Gelukkig reageren ze goed, maar we moeten toch even rustig aan doen. Via deze bladzijde houden we jullie op de hoogte . Wel een albumpje van gisteren en vandaag (bevat zoveel mogelijk vrolijke foto's)

27 oktober: gisterenavond uitleg en de uitslag van de puppytesten gehad. Alle pups zijn prachtig stabiel, en toch met een eigen karakter. Vandaag zijn ze ondanks het mooie weer niet buiten geweest: ik heb pas vanavond het grasgedeelte kunnen afzonderen van het terrasgedeelte. We hebben vanmorgen even oppas gehad, en natuurlijk ook vandaag weer een aantal bezoekjes. geniet maar weer mee in het album van vandaag.

26 oktober: vanmiddag werd het weer prachtig weer. gewoon warm voor de tijd van het jaar. Ook vandaag weer helpend bezoek, en, voor het eerst met zijn allen het gras op! Als een kudde kwamen de puppen naarbuiten, om vervolgens te genieten van het gras (ook om te eten...) en de neergezette tunnel. Die hebben we maar weer afgebroken omdat hij toch niet bestand was tegen zoveel puppen (en Diva en Amie). Enfin geniet weer van het album van vandaag.

25 oktober: vandaag een druilige dag, dus beperkt het albumpje zich tot de binnensituatie. Weer portretjes gemaakt voor de pagina's per pup, de puppen ontwormd (en de grote dames ook). En natuurlijk bezoek, en de onmisbare hulp van Ellen's moeder om alles in banen te leiden.

24 oktober: volgens de weerberichten de laatste zonnige dag. Heb ik net vanavond de ren uitgebreid tot op het gras. Toch maar hopen op wat droge momenten morgen. Weer bezoek gehad, deze keer van de eigenaar van de vader van Diva (Engelien). Vanavond ook maar eens schouderportretjes gemaakt. Kijk maar in het kleine album van vandaag!

23 oktober: weer zo'n mooie dag. Na onze boswandeling stonden Kirsten en Wendy op onze stoep om de puppytesten af te nemen. Alle hondjes zijn stabiel bevonden, maar hebben ook een heel eigen karaktertje. Alle testen zijn gefilmd, en gefotografeerd. Kirsten gaat al dat materiaal (47.6 gb) nog extra bekijken, om vervolgens met de uitslagen te komen. Voorlopig is woensdagavond gepland voor de toelichting op de uitslagen. Kijk maar eens mee vanaf het dak in het album van vandaag (wij mochten er natuurlijk niet bij zijn om de test niet te beinvloeden...)

22 oktober: vandaag weer mooi weer. voor het laatst dit jaar het gras gemaaid zodat de puppytest morgen in de tuin geregeld kan worden. De maaimachine is hierdoor ook weer aan de socialisatie toegevoegd. Na de puppytesten krijgen de puppen ook de ruimte op het gras. Vandaag is er weer veel bezoek voor ons geweest. Uiteraard hebben we genoten van het zonnetje. Voor degenen die willen reageren op het album is een tweet-knop aangemaakt. We kijken of het werkt, het twitteradres is "desquatremontagnes" verkort tot @desquatremonts (meer letters mochten niet...) enfin ga naar het album!

a

21 oktober: vandaag zijn een deel van de puppen voor het eerst met het riempje op straat geweest. Heel ondernemend op de nieuwe omgeving. We danken hierbij voor de hulp, en ook voor de hulp bij het eten geven! Verdere belevenissen weer in het album van vandaag.

20 oktober. Rust? Dat kennen de puppen niet. Het rent maar door de ren, doet aan schijngevechten, en ook onze armen en benen zijn niet even veilig meer. Alles moet verkend worden. Tijd om ook maar eens het eerste autoritje te maken. Twee keer met een groepje van 5. Het eerste groepje ging goed, maar bij net inladen van het tweede groepje kwam Diva ook de auto in. Dat betekende eten, melk drinken. Het heeft even geduurd voordat we Diva weer uit deze benarde positie hadden bevrijd. Ook de tweede rit verliep prima, Al tijdens het rijden waren de puppen weer alles in de auto aan het verkennen. Enfin geen foto's van tijdens het rijden natuurlijk, maar wel weer aan albumpje voor vandaag

18 en 19 oktober. Gisteren zijn de hondjes allemaal nagekeken door de dierenarts, gechipt en hebben de eerste enting gehad. Ze zijn allemaal goed gezond, en ook Diva en Amie zijn weer door de keuring heen gekomen. Ook zij zijn geënt. Vandaag hebben we weer portretjes gemaakt. Kijk maar bij de aparte pagina's.

Nog even naar buiten, en onze wandeling in het bos met Diva en Amie eindigde met onweer en hagel. Diva en Amie wilden graag snel weer de auto in! vandaag twee keer bezoek. Enfin alles weer te vinden in het album van gisteren en vandaag, weer met dank voor de foto's van Maj.

17 oktober: het weer was zo slecht nog niet: zo'n 15 graden en een voorzichtig zonnetje. Kortom wij mochten weer buiten genieten. Vandaag is Maj weer gekomen om mee te helpen. Morgen worden de hondjes voor het eerst geënt en gechipt. Ook hebben we vandaag weer bezoek gehad, ook van Joke en Lex. We zijn allemaal weer goed gegroeid, het baasje kan het eten niet aangesleept krijgen.. Enfin kijk weer in ons album met de belevenissen van vandaag (met dank aan Maj voor een deel van de foto's)

16 oktober: Ook genoten van de zon? Ook vandaag is het niet rustig geweest. Weer de nodige aanloop en ook onze wandeling is niet overgeslagen. De puppen groeien nog steeds door, en zijn bij elkaar het gewicht van Diva voorbij gegaan! Voor de wederwaardigheden van vandaag: kijk maar snel in het album

15 oktober: weer zo'n mooie dag: wat koud maar prachtig zonnig. Veel aanloop op de zaterdag, en de puppen zijn twee keer naar buiten geweest. Ook Diva en Amie hebben in de tuin gespeeld, en uiteraard ook in het bos, waar weer een aantal mooie plaatjes geschoten zijn. Het is gewoon genieten dit weekend. Enfin kijk toch even mee!

14 oktober: Mooi herfstweer, en:jawel wij zijn BUITEN geweest. Het vrouwtje was nog even voorzichtig en het baasje heeft pas gisteren onze buitenren gemaakt. dus we moesten geduld hebben... Nou het was heerlijk om voor net eerst de zon op ons pelsje te voelen. Bravoure deed haar naam eer aan door als eerste de wereld buiten te gaan verkennen. De rest er al snel achteraan, en ook mam Diva en zus Amie vonden het maar geweldig. Bonhomme was uiteindelijk het voorzichtige ventje, en kwam slchts met moeite de drempel van de grote buitenwereld over. Later heeft Diva dat "beloond" met een extra beurt aan de melkbar. Gevolg: een ventje wat rust wilde, en zo maar even met zijn gewicht boven de 4 Kg klom. nou geniet maar weer mee in ons album van vandaag!

13 oktober: Langzaam aan wordt het weer beter: de zon is weer te zien, alhoewel het wel wat kouder is. Dus de vlonders buiten uitgelegd, van de grond af, en afwachten of we morgen voor het eerst naarbuiten mogen.. Verder groeit alles prima, was er weer bezoek, speelden Diva en Amie heerlijk in de tuin, wordt er nog wat gedronken bij Diva. Kortom een gewone drukke dag. En weer een albumpje. a

12 oktober: Vandaag is echt een regendag geweest: tot grote verbazing van Diva en Amie waren de plassen volgestort met zand! Niks gespetter, nou ja, voldoende van boven... De puppen doen het weer fantastisch, zijn weer goed gegroeid, en beginnen al een beetje een eigen karaktertje te tonen. Wie tot nu toe heel actief was is nu wat rustig en omgekeerd. We wachten gewoon af hoe dat verder gaat! Weer twee keer bezoek gehad, en we worden al weer twee dagen ondersteund door Ellen's moeder. Enfin ook vandaag weer wat foto's: kijk maar hier.

11 oktober: de rust is weergekeerd: alles is weer gezond, en groeit als kool: sommigen halen makkelijk weer 200 gram erbij op een dag... Ook vandaag weer een klein album, en .. de portretjes zijn weer toegevoegd!

10 oktober: Jullie hebben enkele dagen berichtgeving gemist. Eerst omdat de website "eruit" lag, later omdat de puppen (uiteindelijk allemaal) ziek zijn geweest. Braken en geen voedsel meer binnen houden. Het is best even emotioneel geweest, die kleine puppen zo ziek te zien. Veel extra aandacht, en de dierenarts die het verschijnsel met medicatie weer onder de duim heeft gekregen.

Verder is alles doorgegaan, zijn er weer veel bezoekjes geweest, en zijn de puppen vandaag weer goed bijgekomen. Ze hebben de dag stilstand vandaag vrijwel weer goed gemaakt. Een aantal van de bezoekers hebben ons fijn meegeholpen. Dank daarvoor. Inmiddels staat buiten een "partytent" klaar voor het moment dat de puppen naarbuiten kunnen. De hulp bij het opbouwen in de regen is ook zeer gewaardeerd, en we hebben inmiddels wat planken gekregen van Saskia en Jeroen om later de puppen van de koude grond te houden. Nou de zon nog (zowel letterlijk als figuurlijk) We kunnen het goed gebruiken! Natuurlijk een groot album met deze drie dagen! Veel kijkplezier.

7 oktober: toch weer een drukke dag. Ook vandaag zijn de puppen allemaal weer gegroeid, en het geven van het vlees gaat steeds sneller. Ze krijgen nu 50 gram per keer, en dat gaat er snel in! Ook vandaag even in het bos geweest, maar wel nat teruggekomen... Enfin zoals beloofd weer een uitgebreid albumpje, met enkele foto's van het knuffelbezoek!

6 oktober:

vandaag is een beetje een gewone dag geweest: natuurlijk even naar het bos, een paar bezoeken, de puppen groeien rustig door en zijn daarbij geheel op vlees omgeschakeld. Helaas te weinig tijd om de foto's om te zetten in een album. Wordt morgen meegenomen met de foto's van die dag. a

5 oktober. Een "rustige" dag, met twee bezoekjes, en een wandeling in het bos. De pap kan al achterwege blijven bij het vlees eten: en dat doen ze dan ook nog veel liever. Alles is met meer dan 100 gram gegroeid vandaag. enfin: nog een albumpje van vandaag

4 oktober: werelddierendag, maar ook de eerste verjaardag van de DHCN. Vandaag is het weer een stuk minder. De vleespap wordt goed verdragen, en het 2e ontwormen is ook goed doorstaan. De puppen groeien nu erg hard. Tijdens het bezoek zijn de nageltjes weer geknipt. Enfin weer wat fotootjes. Ook nieuwe portretjes zijn gemaakt. Kijk maar onder de namen.

3 oktober: de laatste mooie dag. De puppen zijn vandaag veel aangekomen, nu ze telkens wat meer puppypap krijgen. Vanavond voor het eerst met vlees. Vandaag zijn Carin en Wilmut langs geweest, en heb ik een klein albumpje met wat foto's van vandaag.

2 oktober: het blijft maar mooi weer, al weer 25 graden vandaag en de hele dag zon. Jammer dat we met de puppen nog steeds binnen moeten blijven. We hebben maar een partytent gekocht. Zijn we voorbereid op minder weer. Maar wie weet hoe mooi het is over twee weken.... Ook vandaag is er weer twee keer bezoek geweest. Kitty en Philippe, Hans en Saskia met de kinderen vinden we weer terug op de foto's. Ook het bos ontbreekt vandaag niet, kortom weer heel wat liefs, vrolijks, moois in het album van vandaag! Vandaag hebben ook de laatste puppen de 2 kg grens doorbroken! Tenslotte: deze pagina was inmiddels zo lang geworden dat ik een deel heb opgeslagen onder "archief nieuws". Ik hoop dat het laden nu weer wat minder lang duurt...

1 oktober: wel een heel drukke nacht en dag geweest. Diva heeft er weer een extra voeding aan toegevoegd vannacht. Het weer is nog steeds fantastisch. Vandaag twee keer bezoek gehad: van Ruud en Leida, en Monique en Ruud. Er is weer heel wat afgeknuffeld. De werpkist is nu geheel uit de puppyren gehaald: die kan opgeborgen worden. De puppen beginnen echt elkaar te ontdekken, en met elkaar te spelen. En als Diva haar bak vlees krijgt, is kiezen tussen melkbar en vleesbak steeds lastiger. Diva laat echter nog niet meeeten! Ze heeft het nog hard nodig. We gaan nu de puppen langzaam echt aan vast voedsle laten wennen: het begint met pap, waarvan de hoeveelheid langzaam toe gaat nemen, en waaraan we de volgende week ook wat vlees gaan toevoegen. Enfin neem even de tijd voor het album (194 foto's)...

aa

30 september: de verjaardag van onze oudste dochter vandaag! Het is nog wel even wennen de pap, maar ze vinden het steeds lekkerder! De puppen lopen ook steeds meer rond, en beginnen wat te spelen met alle knuffels en speeltjes die er zijn. Ook Amie mag af en toe onder begeleiding even in de puppyren. Ze likt dan alsof ze de moeder is van de puppen! Diva vindt het aanvankelijk prima, maar na enige tijd wil ze wel dat Amie weer vertrekt. Met het mooie weer hebben we natuurlijk onze wandeling in het bos niet overgeslagen. Niet zoveel foto's vandaag kijk maar weer in het album

29 september: Gisteren na het sluiten van de site toch nog even de nieuwste portretjes toegevoegd. Kijk maar op de pagina's van de hondjes zelf. Vandaag is de puppyren definitief opgebouwd, en hebben de puppys de vrije uitloop vanuit de kist. Ook hebben ze voor het eerst puppypap gegeten. Diva heeft nog genoeg melk, maar langzaam moeetn ze toch gaan wennen aan ander voer. Overigens, als Diva haar portie vlees krijgt tijdens het voeden komen steevast een aantal puppy's naar haar voerbak toe. De voerbak is verboden terrein voor de puppen, daar zorgt Diva zelf voor. Het is wel even wennen: met de grote ren zijn de hondjes ineens weer heel klein... Enfin kijk zelf maar weer in het album van vandaag.

28 september: Vandaag bezoek van Frans en Miranda, en Yvonne en Oscar. De puppen groeien nog steeds rustig door dus laten we Diva netjes voeden. Maj is ook weer van de partij om te helpen. Vandaag een klein albumpje.

27 september: weer een drukke dag met bezoek voor het tiental: Nathalie en Marcel, en later Monique en Sikko bezochten Diva. De puppen krijgen nog steeds voldoende melk, en beginnen de eerste onderlinge schermutselingen. Dat zal met 10 de komende tijd nog wat drukte geven! Ook voedt Diva weer wat vaker. Enfin geniet maar weer mee in het album.

agaap!

26 september: wat een weertje weer. Vandaag zijn Anita en Jan op bezoek geweest. Alle puppen doen het uitstekend, Diva heeft nog steeds voldoende melk. Terwijl ik dit schrijf is het precies 3 weken geleden dat de bevalling begon. Vandaag vanwege mijn werk geen album, maar dat halen we zo snel mogelijk in!

25 september: deze zondag is het weer nog mooier: 24 graden maar liefst. Aan de heiigheid kun je wel zien dat de zomer op zijn eind loopt. De deuren van de kraamkamer mogen echter nog steeds niet open ... Zitten wij binnen in de koelte :))

Alle puppen zijn nu boven de 1.5 kg in gewicht! Diva eet nu per voeding een pond vlees om voldoende melk te produceren! De puppen weten nu bijna allemaal zelf de kist uit te kruipen als Diva klaarligt voor de voeding. Het waggelt al blaffend door de kist. We maken nog steeds filmpjes, later zullen die samengesteld worden tot: Diva's B-nest: The Movie?

Vandaag twee keer kraamvisite gehad, eerst zijn Philippe en Kitty komen kijken, vanmiddag hadden we bezoek van Saskia en Hans en hun kinderen. Het was voor Diva de eerste keer dat er kinderen bij waren, en ook dat ging uitstekend.

Sommige puppen gaan nu echt zitten: het worden al echt hondjes! Enfin, kijk maar weer in het album van vandaag.

a

 

24 september: wat een mooie zaterdag! De hele zomer is het niets geweest en nu: heerlijk. Helaas kunnen de puppen nog niet naarbuiten, maar Diva en Amie zijn wel weer in het bos geweest. Heerlijk rennen. Het baasje heeft weer wat herfstfoto's geschoten. Vandaag is Henny met zijn familie op bezoek geweest. Omdat het vrouwtje bij het nestje wilde blijven is het baasje met Amie naar de cursus geweest. Was niet zo'n succes, maar we kregen wel een "10" voor de moeite! Enfin blader maar weer mee in het album van vandaag!

23 september: vandaag wat meer thuis, dus maar liefst twee wandelingen in ons bos en een heel heel uitgebreid album (144 fotos) deze keer! Alle puppen doen het goed, de groei zit er nog steeds in, ze lopen allemaal rond, en vandaag zijn verschillende puppen al uit de kist "ontsnapt" door het poortje. We hebben het extra schot nu echt nodig. Ook is er weer bezoek geweest: Monique en Theo hebben uitgebreid kunnen knuffelen met ale puppen. Het is verbazingwekkend hoe goed Diva daar mee om gaat: ze vindt het prima! Om alle puppen goed te voeden eet Diva zich het "ongans": als we de bak voor Amie met haar pondje klaar zetten is Diva haar voor! De teller staat al weer op 4 kg vandaag. Amie durft pas te gaan eten als Diva klaar is, en we duidelijk maken dat dit eten nu echt voor Amie is!

22 september: vandaag weer een album van dag 15 en 16. Wat gaat het toch snel! Alle puppen groeien nog steeds gestaag door, en lopen nu waggelend door de kist. Vanaf vandaag moeten we de ingang gaan sluiten want Baraka heeft het al gepresteerd zelf uit de kist te klimmen en Diva te vragen om wat melk! Kraamvisitie was er van Miranda, en Nathalie en Marcel. Iedereen genoot weer van de aandacht.

21 september: het was een onrustige nacht na het ontwormen, maar ze zijn allemaal fors aangekomen. Diva gebruikt nu 4 kg vlees op een dag. Dat helpt dus! Vandaag bezoek van Monique gehad, en de 2 weeks portretjes gemaakt. Zie de pagina's van de pups zelf. Er volgt nog een albumpje morgen, en inmiddels heeft Yvonne Kuhn van onze videoopnamen een prachtig filmpje gemaakt, en voor ons op you-tube gezet.

20 september: we zijn nu twee weken oud, en alle puppen zijn ruim boven de 1000 gram: we groeien allemaal gestadig door! Het betekent wel intensieve begeleiding (ook in de nachten) van alle voedingen, om alle puppen ongeveer evenveel te laten drinken. Ook hebben ze vandaag hun eerste ontworming doorgemaakt. De snoetjes laten wel zien dat ze dat niet zo lekker vinden, maar ja de "smakelijke" kauwtabletten die Diva tegelijk krijgt kunnen ze nog niet eten... Vandaag zijn Anita en Jan komen kijken naar het nestje. Diva vond het prima, wilde vooral spelen met een balletje, en Amie heeft het door hen meegebrachte bot al bijna opgepeuzeld. Diva bewaart het nog voor een rustig moment. Enfin kijk maar weer in ons album van gisteren en vandaag.

19 september: even een ander vogeltje hierboven gezet. Vandaag geen album bij gebrek aan veel foto's. Morgen zijn er weer voldoende om een album te vullen. De puppen maken het goed, ze groeien allemaal (zie naampagina's), waarvoor Diva wel een heleboel moet eten. Tot slot nog een fotootje van vandaag: getiteld hondenleven.

a

lief hè

18 september: een heel druke dag geworden. Diva heeft in de nacht een extra shift erbij genomen, en eet nu 5 pondspakjes vlees! Het voeden gebeurt nu ook buiten de werpkist: me moeten de puppen er wel bijleggen dan. Het was een mooie dag om wat portretjes te maken: kijk maar op de pagina's van de puppen. Ook hebben we Diva weer meegenomen naar het bos: ze heeft genoten. weer ouderwets achter een stok aanrennen, samen met Amie. Ook wat herfsttafereeltjes op de gevoelige chip gezet. Tenslotte zagen vanavond echt de oogjes open bij enkele puppen, en kon ik dat, zonder te filtsen, ook op de foto zetten. Enfin hier is het album.

17 september: Alles gaat zijn gangetje. De albums zijn nog eens op schrijffouten gecontroleerd. Eindelijk heb ik alle gewichtjes in de tabellen gezet. De pups zitten nu op twee maal hun geboortegewicht. Het is toch een hele toer voor Diva om zoveel melk te produceren! Het gezoem gaat gewoon door, maar enkelen laten ook al een blafje horen! En sommigen hebben al een (half) open oogje gezien. Met alle moeite die we hebben gedaan is dat nog niet op de foto gezet, Enfin kijk maar weer in ons albumpje van deze dag.

16 september: Gisteren voor het eerst geprobeerd: een nieuwe layout van het album. Met deze layout zijn de foto's ook te zien op Apple devices: het vorige gebruikte Flash als standaard en dat kan niet geinstalleerd worden op Apple. Het is even wennen, de slideshow is prima, de teksten zijn aan en uit te zetten, en u kunt terug komen op deze website. Album van vandaag. Vandaag is Maj terug op bezoek geweest: ze heeft alle nageltjes geknipt van de puppen. En dat waren er heeeel veel.

15 september: Het 10-tal groeit nog steeds gestaag, de een wat meer de ander wat minder. Vandaag werd onze Jorrit 21 jaar, waarvoor Maaike een nachtje bij ons was en meteen de nachtdienst overnam. Kijk maar in ons album.

14 september: just another day... We krijgen onze Maaike op bezoek.Zij wil ook een nachtje bij het nestje slapen, en Diva en Amie bezighouden met een balletje. Kijk maar weer in het album van vandaag.

13 september: een week oud! En ze doen het allemaal goed. De portretjes van de eerste week zijn gemaakt en onder de namen gezet. En nog een klein albumpje.

12 september: de baas heeft weer de hele dag gewerkt dus wat minder foto's. Alle puppen zijn gegroeid kijk maar naar het weegalbumpje.

11 september. Het gaat goed met Diva en de Pups. Vandaag hebben ze het definitieve kleurtje gekregen zodat we op de foto's goed kunnen zien wie wie is. Diva wordt wat makkelijker, neemt af en toe rust buiten de werpkist, en wil weer buiten spelen met een balletje. Peter en Christiane (eigenaren Arko-Nilo)zijn komen pupknuffelen. Alles weer te vinden in het album van de 5e dag!

9 en 10 september: Rust? Nou vergeet het maar! Diva heeft het ontzettend druk, maar met succes. Vandaag zijn de puppen gemiddeld zo'n 50 gram zwaarder geworden: een mooi resultaat voor zo'n groot nestje. Diva komt ook goed op krachten. Ze wil al weer spelen met een balletje tussen het voeden door, en bij het struinen door de tuin wordt een pad gevonden. Alle hoekjes werden verkend, of alles er nog was... Ze eet nog steeds tussen de 1 3/4 en 2 kg vlees per dag, en voor het stimuleren van de melkproductie krijgt ze puppmelk met anijs. Ook vandaag een album met wat portretjes.
a

8 september: het gaat prima met het nest van Diva: alle puppen drinken, en ze zijn vandaag allemaal aangekomen! Diva vreet ons "de oren van het hoofd": ze heeft vandaag 2 kg vlees gegeten. Het is een rustig nest, de puppen maken telkens van die heerlijke geluidjes. Er is een filmpje van, wat ik met hulp nog wel een keertje benaderbaar zal maken op de site. We zijn handiger met foto's.

7 september: na een drukke nacht voor Ellen (telkens de pups weer aanleggen die te ver van Diva af waren) is Diva de eerste dag goed doorgekomen. En Oeps ik had een teef en een reu verwisseld bij de menustructuur... Bewijs dat ik ook niet helemaal wakker was. Is inmiddels hersteld, en ook de geboortetijd van Baroef is nu correct. Hierbij nog een album van de geboorte van de nummer 9 en 10, en de dierenarts.

6 september vervolg: er zijn nog 2 reutjes geboren zodat we nu een 10-tal hebben: 5 teefjes en 5 reutjes. De Dierenarts heeft inmiddels het nestje nageken: alle pups zijn gezond, en ook Diva heeft de bevalling goed doorstaan. We maken zo snel mogelijk de portretjes en de aparte pagina van de bevalling: eerst om de beurt wat bijslapen, we hebben de nacht "doorgehaald".

a

Moe maar voldaan slaapt Diva met haar pups aan de melkbar.

6 september 2 uur is de bevalling begonnen! Er zijn inmiddels 5 teefjes en 3 reutjes geboren! Alle drinken al goed. Later volgen foto's van de bevalling, we weten niet of Diva al klaar is.

a Diva met 8 pups

5 september. Afgelopen nacht is Diva wat onrustig geweest, en heeft ze ons aardig uit de slaap gehouden. Ik ben wel blij met het bed naast de werpkist , af en toe kreeg ik een lik en dan ging Diva weer terug ernaartoe. Verder blijft alles rustig, nog geen temperatuursdaling gemeten. Het graven in de tuin gaat gewoon door, en er wordt veel geslapen. We gaan gewoon door met de voorbereiding en gunnen de natuur de tijd. Wie weet vannacht of morgen? We houden julllie op de hoogte.

a

4 september:

het wordt nu echt spannend, gisterenavond was een onweer aanleiding om te denken dat Diva was begonnen met de bevalling. Vannacht om half twee lag ze te hijgen en trappende bewegingen te maken op de bank: net zoals bij het eerste nestje. Maj kwam in nacht en ontij (beter gezegd door donder en bliksem) naar ons toe en was tegen 3 uur bij ons. Diva begroette haar meteen, en werd rustiger. Gelukkig was ook het onweer (met enkele inslagen in onze directe omgeving!) weer voorbij. Divá's baasje heeft de nacht naast haar doorgebracht. Diva heeft rustig geslapen verder. Vanmorgen bleek het internet eruit te liggen door het onweer. Vandaag is het verder rustig gebleven: we hebben een kort rondje met Diva gelopen, Diva begint te graven in de tuin, en jaagt Amie daarbij uit haar buurt. Ook een bullepeesje wordt fel verdedigd. Het zit er dus aan te komen. Alles staat klaar.

3 september: de wekelijkse update van de dracht: Diva is gegroeid tot omvang 102 cm!

2 september: al die lekkere dingen voor de verjaardag van Amie: daarvan is Diva weer wat gegroeid. Zo maar een middagje met de baas.

1 september: aHoera! wij zijn één jaar vandaag!

29 augustus: het wordt nu echt spannend: Diva is gewogen en weegt nu 41 kg: een toename van ruim 8 kg! Verder was alles in orde bij de DA. Ze heeft nu duidelijk wat last van de dracht: nog even Diva!

Ook hebben we weer wat foto's gekregen van Asja: zij is echt mooi geworden en even zag ik de blik van Diva in haar ogen... Kijk maar op haar pagina

27 augustus: weer een weekje verder, Diva groeit gestaag: nu al 95 cm buikomvang. Ze wordt ook wat rustiger, kan niet zo snel meer uit de voeten: kortom echt drachtig. Kijk op haar drachtpagina

20 augustus: Diva weer eens gemeten, Naast de 4.5 kg gewichtstoename is haar buikomvang nu 88 cm geworden. We wandelen veel met de beide honden, Diva is haar speelsheid nog niet verloren. Meer foto's op de drachtpagina

a

... nadenken over wat komen gaat in de werpkist

12 augustus: Diva is gegroeid tot 83 cm buikomvang kijk maar op de drachtpagina. Uiteraard wordt er ook weer gewandeld, en in de tuin gespeeld.

5 augustus : we weten het nu: Diva is drachtig zoals te zien was op de echo. Al meteen waren er drie vruchten te zien. Het aantal wilden we niet direct weten (had scheren, en op de rug liggen betekend), dus dat wordt nog afwachten! Meer hierover klik hier!

a

29 juli: eindelijk is de DM uitslag van Diva er: Diva heeft geen Degeneratieve Myelopathie en is ook geen drager van deze erfelijke ziekte! Lees meer op Diva's pagina

16 juli: het blijft spannend, maar intussen is de website aangepast: er zijn weer nieuwe foto's bij Aaron geplaatst, en Amie is toegevoegd aan de banner op de achtergrond.

8 en 9 juli: Diva is gedekt door Arko! Nu gaan we wachten op het succes!

a

3 juli waren we gastheer/vrouw voor de roestelbergwandeling

25 juni: Diva's loopsheid is begonnen! Als de natuur ons goed gezind is en alles lukt dan verwachten wij ons B-nestje rond de tweede week van september!

13 juni: wij hebben besloten met Diva ons B-nest te starten