css button by Css3Menu.com

koopcontract

U kunt hier het format van ons koopcontract downloaden, alsmede wat meer lezen over de (erfelijke) afwijkingen die bij de Duitse Herder voorkomen.

Als u vragen of opmerkingen heeft neem dan contact op.

Onze pups.

In de fokkerij zijn recentelijk een aantal gerechtelijk uitspraken gedaan die voor ons reden zijn geweest deze pagina aan onze website toe te voegen, met name in verband met de veroordeling van een Ierse Setterfokker die onvoldoende voorlichting had gegeven aan een pupkoper.

Wij fokken zo zorgvuldig mogelijk, volgens het principe van breed fokken. Als gelegenheidsfokker hebben we hooguit een nestje of maximaal twee nestjes per jaar. In het laatste geval bij verschillende teefjes!

Onze fokdieren (teefje en reu) worden zorgvuldig geselecteerd. Wij fokken niet met dieren die, voor zover bekend, 100% erfelijke of overdraagbare afwijkingen hebben. Onze honden zijn beoordeeld op Hd (heupdysplasie) en Ed (elleboogdysplasie), op DM (degeneratieve Myelopathie), en op het Blauwgen. Voorts kiezen wij bij voorkeur als partner honden die tot in tenminste de 5e lijn geen familie van elkaar zijn.

In het Oudduitse Herderras en Langstokhaar Duitse Herderras komen een aantal erfelijke of aangeboren afwijkingen voor. Het is lang nog niet voor alle afwijkingen duidelijk of deze letterlijk overerven, en/of door omgevingsinvloeden ontstaan. Hiervoor is de volgende groslijst (worddocument) samengesteld, gebaseerd op het herderras (dus inclusief de "gewone" Duitse Herder).

Wij verkopen onze pups als huishond, en gebruiken daarbij het volgende koopcontract (worddocument). Alle pups zijn gechipt, voor de eerste keer geënt, en ontwormd.

contract (chipje naast fotokaartje)
Als koper heeft u de plicht bijgaande adviezen in ons infoboekje zo goed mogelijk op te volgen, overigens met de bedoeling om u zo goed en lang mogelijk te laten genieten van uw pup. Lees het op uw gemak van te voren. Heeft u vragen dan kunt u deze aan ons stellen (via de mail of telefonisch) Liever een vraag te veel dan te weinig!

Bij de aankoop ontvangt u een mapje met een aantal documenten: het registratiebewijs, afstammingsbewijs, dierenpaspoort (met entingsgegevens en onderzoeksgegevens dierenarts), en het pupinfoboekje "Herderpup". Maak binnen een week na aankoop een afspraak met uw eigen dierenarts voor een hernieuwd onderzoek, en het vervolg op de entingscyclus.

contract

 

herderpup Herderpup