css button by Css3Menu.com

19-12-2015: geboorte F-nest Amie x Eros
alles rondom de geboorte van de pups
ff Het heeft even geduurd, 18 december zakte de temperatuur bij Amie met ongeveer 0.6 graden. Niet spectaculair dus, maar wel reden om aan te nemen dat het toch ging beginnen.

Dus kwamen 18 december Maj en Carine om ons te helpen met de aanstaande bevalling. Er gebeurde die dag echter nog niets, en ook de nacht naar de 19e verliep eigenlijk heel rustig. Amie is enkele keren uitgelaten 's nachts, maar bleef lekker rustig.

De 19e rond 11.30 kondigde het nestje zich dan echt aan: Amie had haar eerste weeen. en wilde naar buiten om te graven, en in haar bench om te graven. Dat laatste was een beetje lastig: Amie heeft geslapen op onze kamer, en Diva heeft uitgebreid het kleed in Amie's bench te grazen genomen:

f
De eerste pup werd uiteindelijk 13.15 uur geboren, en was meteen een zwaargewicht f

f

iedere keer duurde het lang voordat de volgende er was, er zat minimaal 2 uur tussen, alleen tussen 2 en 3 zat wat minder tijd. Tot dan toe alleen zwarte teefjes...

Pup 3 op de weegschaal 646 gram! f
 

Pup 4 eindelijk een reutje al weer zwart, kwam weer een hele tijd later

Pup 5 liet echt lang op zich wachten, en bleek niet geheel goed gevormd te zijn. Hij leefde wel. Dit zwarte reutje (Fidèle genoemd) hebben we laten inslapen en later bij Elu begraven. f

Pup 6 kwam uiteindelijk heel laat in de avond, en ondanks dat er nog wat te voelen was bleek zij toch de laatste te zijn.

Een enerverende dag, maar blij met 5 gezonde pups!

Het was een zware bevalling en heeft 12 uur geduurd. We zijn heel trots op Amie die er alle tijd heel rustig onder is gebleven.

Wat zijn we ontzettend dankbaar dat Maj van kennel Angel of Wassenaer (link: http://www.angelofwassenaer.nl/Welkom.html) ons weer heeft geholpen, een ongelooflijke kanjer. Ook zo'n bewondering hoe kalm zij steeds is gebleven, hoe moeilijk het ook ging.
Ook ongelooflijk veel dank dat Carina (baasje van onze nakomeling Eclair) er bij wilde zijn! Dankbaar dat zij zich heeft ontfermd over Fidèle, het pupje dat we hebben moeten afgeven. Het pupje dat zij nog even alle liefde heeft meegegeven.

f